Op naar Buenos Aires! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Saskia Kaptijn - WaarBenJij.nu Op naar Buenos Aires! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Saskia Kaptijn - WaarBenJij.nu

Op naar Buenos Aires!

Blijf op de hoogte en volg Saskia

28 December 2012 | Argentinië, Buenos Aires

Om kwart over 4 ging dan eindelijk de wekker! Na een gezellige eerste kerstdag en een verrassend goede (maar korte) nachtrust stond ik natuurlijk bij de eerste piepjes van m'n wekker al klaarwakker naast m'n bed. Nog even snel uitzoeken hoe we bij het hostel morgen komen en toen was ik er echt helemaal klaar voor.
Wat echt fantastisch was, was dat Joan en Anna (inclusief vriendjes, lief hoor mannen!) me samen mrt m'n ouders en zusje kwamen uitzwaaien op Schiphol. Een hele club zo bij elkaar!
Bij vertrekhal 3 stonden Tim en z'n ouders al. Binnen een kwartiertje waren onze tassen ingecheckt en liepen we met een kopje koffie naar de douane. Nouja, dan weet je het wel...afscheid nemen is nooit leuk! Maar 8 maanden vliegen voorbij en bovendien zie ik Anna al na 5 maanden, en er is Skype etc etc dus ik hoop dat het allemaal een beetje mee zal vallen. Toen de douane m'n tas wilde checken en bijna m'n spiegeltje wilde afpakken (want dat zag er op de scanner wel heel gevaarlijk uit) hielpen de nat betraande wangetjes wel een beetje geloof ik hihi! Het spiegeltje mocht mee.
Inmiddels vliegen we ergens boven de Atlantische oceaan, nog 6,5 uur te gaan! Iberia is niet zo super luxe als KLM, maar we komen niets te kort hoor. Lekkere pastamaaltijd gekregen, en wat later nog een sandwich. Verder zien we nu Brazilië al op de kaart aankomen, maar door t raampje is nog altijd zee te zien.
We vermaken ons met een boekje, muziek en iPad. Maar toch blijft 12 uur lang :-p Oja, ik was er helemaal van overtuigd dat het tijdsverschil 6 uur was, nou dat klopt dus niet haha! Het is maar 4 uur! Scheelt toch :-)

...

Inmiddels heb ik er al twee nachten in Buenos Aires opzitten! De vlucht was verder prima verlopen. Eenmaal aangekomen op het vliegveld moesten we eerst in een lange rij voor ons visum. Voor een stempel in je paspoort moesten we een foto laten maken en onze vingerafdrukken geven. Toen konden we de bagage ophalen. Nadat we wat geld hadden gepind en konden we de bus naar het hostel regelen. Dat ging heel vlot en voordat we het doorhadden waren we dan eindelijk in het hostel. Daar ingecheckt en al gelijk merkten we de gezellige sfeer! Maar we waren natuurlijk helemaal kapot van de reis dus we gingen gelijk lekker slapen.

De eerste dag hebben we een tour geboekt door de wijk La Recoleta. Lekker rondgelopen en de stad een beetje verkend, super leuk. Toen er terug waren in het hostel wilden we eigenlijk een powernapje doen, maar we eindigden met een lekker koud biertje op het dakterrras. We hadden allerlei leuke gasten ontmoet en daar brachten we verder de avond mee door. We deden mee aan de tango les die gegeven werd en gingen daarna nog even een hapje eten. De tijd vloog echt voorbij dus besloten we lekker te gaan slapen. We zouden morgen namelijk La Boca gaan verkennen, iets wat ik heel graag wil zien!!

Nou zoals jullie al gemerkt hebben is er hier gewoon wifi, super fijn dat ik zo nog een beetje in contact kan blijven!

Ik ga nu de stad in! Tot de volgende keer maar weer ;-)

• 28 December 2012 - 16:57

Ron Kaptijn:

Die WiFi is zeker prettig, maar het zonnetje ook wel, denk ik ?

• 28 December 2012 - 16:59

Stephan:

Sasssssie!! Lekker ondernemend type ben je toch he, leuk man!! Ben benieuwd naar je next stories!! Dikke kus van thaiiii xx

• 28 December 2012 - 17:05

Mirjam:

Eindelijk is je avontuur begonnen, en goed ook! Hoor al meteen goede verhalen! Ga zo door! Kus vanuit Thailand!

• 28 December 2012 - 17:05

Mirjam:

• 28 December 2012 - 17:23

Pelle Drijver:

Wow wat een reis:);). Ik zal ook wel zo'n reis willen maken en leuk dat je het daar fijn hebt.
    En nog wat was uw/je Skype want ik heb het ook.

Groeten Pelle;)

• 28 December 2012 - 21:26

Elske:

Veel plezier!! Buenos Aires is geweldig maar dat merk je snel genoeg :) Ben benieuwd naar je volgende verhaal! Liefs

• 01 Januari 2013 - 19:12

Aisha:

Is het leuk en ik zag u Helaas niet op schiphol groetjes aisha en jojo(hondje)

Verslag uit: Argentinië, Buenos Aires

El viaje de mis sueños

Als ik terug denk in de tijd, ben ik al zeker 5 jaar (on)bewust bezig met het voorbereiden van deze reis. Langzaam maar zeker sloop deze droom mijn leven binnen en voordat ik het doorhad, zat ik op Spaanse les en ben ik op zoek naar een goedkoop vliegticket naar Buenos Aires!
Nou weten de meeste mensen om mij heen dat ik graag ruim van te voren mij voorbereid op spannende dingen die komen gaan. Zo ook in dit geval. Ik geloof dat in de Lonely Planet van Zuid-Amerika al zeker 3 jaar in huis heb. Ik ken hem niet van voor tot achter hoor, maar het stelt me gerust om het in huis te hebben.
De tijd tikt door. Ik probeer het nog altijd uit te stellen, maar ik moet toch binnenkort écht aan het 'echte leven' beginnen (daarmee bedoel ik werken, verantwoordelijkheden, etc etc.). Ik werk fulltime, woon thuis, geen relatie...niets of niemand wat me hier houdt (sorry mam). Ik heb de ultieme kans om veel te sparen voor "el viaje de mis sueños", de reis van mijn dromen.
Tijdens een gezellig avondje met een vriendin kwam het idee naar boven dat zij na haar afstuderen wel met mij mee zou kunnen gaan. In januari zou ze klaar zijn en zouden we het vliegtuig pakken naar el sol en Hispanoamérica. Dat plan kon uiteindelijk toch niet echt, maar de maand januari 2013 is blijven hangen en ik besloot: dan ga ik!
Laat ik nou toch al onbewust gedacht hebben dat me reis er gauw aan zou komen. Zo heb ik sinds januari 2012 elke week Spaanse les.
Verder houd ik me nu op dit moment bezig met: wat ga ik daar eigenlijk doen?! Wat wil ik zien, wat wil ik doen, hoe ga ik dat doen,...en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Het voorlopige plan is om te beginnen in Buenos Aires en vanuit daar Patagonië eerst te ontdekken voordat het ondersneeuwt. Dan langzaam naar boven...Argentinie, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia, Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Belize, Guatemala, Mexico, Cuba....Klinkt goed he?!
8 maanden reistijd in een geweldig continent. Ik zal lang niet alles kunnen zien en doen, maar dat maakt niet uit! Alleen maar een goede reden om nog eens terug te gaan ;-)
Het is nu juni (zomer in Nederland...) en ben dit dagboek vast begonnen. Ook mijn voorbereidingen vind ik een dagboek op zich waard, haha! Wanneer er meer te vertellen is hou ik jullie op de hoogte!