Geen duif te bekennen in La Paloma
Door: Saskia
Blijf op de hoogte en volg Saskia
09 Januari 2013 | Uruguay, La Paloma
Ik keek erg uit naar m'n reis naar La Paloma, eigenlijk was dat een van de redenen waarom ik naar Uruguay wilde. Toen ik sochtends bij het busstation van Punta del Este kwam had ik pech...geen plek meer in de bus en de volgende bus zou pas om 18:00 vertrekken! Balen! Gelukkig is het hier niet verboden om te staan in de bus, en werd me een staanplaats aangeboden! Prima, beter dan uren wachten! Uiteindelijk ben ik gewoon op de grond gaan zitten, zodat de reis nog best meeviel.
Toen ik aankwam in La Paloma was het al gauw te merken dat het echt het tegenovergestelde van Punta del Este is! Heerlijk! Een klein marktje onder rieten afdakjes en één hoofdstraat richting het strand! Thats it! In het dorpje waren pijlen richting het hostel, dus die kon ik makkelijk vinden. Op een gegeven moment moest ik linksaf, een soort van jungle paadje in....en daar was het hostel, in een oase van rust! Echt niet te beschrijven hoe heerlijk het hier is! Was gelijk blij dat ik 3 nachten had geboekt. Ik was ook gelijk op slag verliefd op de kitten die hier rondloopt! Als je hier loopt dan besluipt ie je en valt ie je kung fu style aan en hangt ie aan je been haha! Geweldig!
De rest van de aankomstdag bracht ik door met skypen met het thuisfront en het dorpje ontdekken. De volgend dag wilde ik natuurlijk gaan surfen, maar daar stonden de golven echt niet naar :-( ach, ik heb nog 7,5 maand ;-) ik was lekker aan t strand gaan liggen, wat me natuurlijk nog roder maakte.
Vandaag ben ik naar Cabo Polonio gegaan, een dorpje in de buurt. Eerst met de bus waarbij ik genoot van het uitzicht. Veeeeeel koeien (hmm die smaken zo goed hier haha), maar ook paarden en aasgieren die de dooie koeien (die gewoon in het weiland liggen) opeten. Ook een heleboel vogeltjes, vooral ieniemienie kleine rooie vogeltjes vond ukkepuk om te zien. De bus zette me af bij een verzameling safari jeeps. Die brachten me, al hortend en stotend door de duinen, naar het dorpje aan het strand. Het is een echt hippie dorpje met zelf in elkaar geflanste huisjes en kleding uit India (die ze veeeels te duur verkopen, ik kan het weten!)
Daar heb ik eerst m'n ogen uitgekeken (kortom lekker lopen staren naar de hippies in hun huisjes) en daarna ben ik naar de grootste attractie gegaan: de zeeleeuwen kolonie! Honderden van die beesten zitten op een kluitje gezellig van het zonnetje te genieten. Ze spelen en beetje en zwemmen wat rond. In de verte was een groter eiland waar nog meer zeeleeuwen zaten, echt bijzonder om te zien!
Ik had alleen wat meer pech tijdens de terugweg. Bijna een uur moest ik wachten op de jeep terug, en bij het busstation moest ik bijna 2 uur wachten op de bus naar La Paloma! Maar elk nadeel heeft zijn voordeel...tijdens het wachten op de jeep ontmoette ik een Australiër die me veel tips gaf! En omdat ik een open ticket zonder tijd had geboekt, kon ik mee met de super luxe bus terug naar La Paloma! Geluk bij een ongeluk dus :-)
Inmiddels ben ik klaar voor de volgende bestemming. M'n stink schone was zit in m'n tas en het volgende hostel is geregeld. Ik heb alleen wel een erg lange reis voor de boeg dus voorlopig zal ik niet online zijn. Ik houd de bestemming nog als een verrassing ;-)
Trouwens, ik vind het echt geweldig om jullie reacties op m'n blog te lezen! Echt super!
Tot gauw, kussies
09 Januari 2013 - 19:37
Hans:
Hoi Saskia, vervelend al die verhalen. Ziet er allemaal goed uit en daar wordt je natuurlijk humeurig van.
Ik ben benieuwd wat je volgende bestemming wordt na zo'n lange bus rit. De Uruguayanen zijn aardige mensen heb ik gelezen dus dat is al prettig. Groetjes Sylvia en Hans -
09 Januari 2013 - 20:45
Marilyn:
Lieve Saskia, Heerlijk om jouw verhalen te lezen. Ik geniet mee door jouw foto's en verhalen. Wat een mooie ervaringen allemaal. Prachtig die zeeleeuwen. Het strandje lijkt wel Blijburg. Geniet en een dikke kus van mij. -
09 Januari 2013 - 20:57
Ron Kaptijn:
Hoi sas,
Wat schrijf je toch leuk! Net alsof we er zelf bij zijn...
Jammer dat je de volgende bestemming gehiem houdt.
Laat je ons in spanning zitten...
Ik ben benieuwd.
groetjes,
Vati -
10 Januari 2013 - 19:08
Karin Vd Linden:
hoi sasika hier een berichtje van mij
ik hoop dat je het naar je zin hebt en mooi weer doe alsblieft voor zicht
en tot mails
veel liefs karin -
19 Januari 2013 - 11:00
Ouderraad Van Wereldwijs:
Hoi Saskia,
Namens de ouderraad van Wereldwijs wil ik je heel veel succes en veel plezier wensen. En ik moet vooral doorgeven dat je weer terug moet komen op onze school. Ze vinden je fantastisch!!!!!!
groeten Mira namens de Ouderraad.