Buenos Aires
Door: Saskia
Blijf op de hoogte en volg Saskia
02 Januari 2013 | Argentinië, Buenos Aires
Buenos Aires, wat een stad! Een enorm grote, drukke stad waarbij het soms wel een paar minuten kan duren voordat je de straat bent overgestoken. Sommige "avenidas" hebben wel 6 of meer banen namelijk! Soms is er geen stoplicht, dan moet je naar de stoplichten van de auto's kijken of je kunt oversteken of niet! Verder doet het me erg aan Madrid denken, het is erg Europees. Behalve de vele arme mensen die je hier toch wel ziet. Kinderen die bedelen (of zowat je cola afpakken!!), mannen die oud papier uit vuilnisbakken zoeken en die verzamelen in enorme tassen...Tsja ook dat hoort er bij!
In de week dat we hier zijn hebben we veel gezien en gedaan. Vanuit het hostel kun je allerlei tours boeken en dat vonden we wel fijn. Dan weet je zeker dat je op de goede plek aankomt en dan weet je al gelijk wat meer achtergrond info. Zo zijn we naar La Recoleta geweest, een wijk met veel Franse architectuur. Ook zijn we naar La Boca gegaan, dat is denk ik wel de meest bekende wijk van BA. Italiaanse en Spaanse immigranten woonden daar en vroegen restjes verf van de schepen uit de haven. Daarmee verfden ze hun huizen. Zo kwam het dus dat elk huisje uit verschillende gekleurde vlakken bestond. Ook komt daar de tango vandaan, genoeg te zien dus! Wel moest je daar echt in het toeristische gedeelte blijven, want daarbuiten was het erg gevaarlijk.
Verder hebben we nog een bike tour gedaan, dat moet natuurlijk wel als Hollanders ;-) Ook zijn we zelf de stad in gegaan, dat is lopend of per metro best goed te doen! Dankzij de blablastructuur, gridstructuur?? (dit woord heb ik van Elsje geleerd!) is het moeilijk om te verdwalen. Alles bestaat uit blokken, erg handig!
Het eten is hier heerlijk trouwens, natuurlijk steak! Erg mals, ik denk niet dat ik ooit nog zulke lekkere steak zal eten! Goede rede om nog eens terug te gaan ;-)
Maar aan al het moois komt ook een eind, en zo ook aan BA! Op 02-01 ging om 07:00 al de wekker. Op naar de haven om daar de ferry naar Uruguay te pakken!
Alle Uruguay verhalen komen later, en ik kan je nu al vertellen dat dat er nu al een heleboel zijn!
Dikke kus en tot gauw!
03 Januari 2013 - 09:41
Daniel:
Hi Sassie,
Het water loopt me in de mond als ik je zo hoor praten over de steak haha! Ik lees je verhalen met plezier, so keep us posted!
Be carefull!
x Daan -
03 Januari 2013 - 14:23
Isaura:
Heeyy Sukkel :P
Veel plezier nog he! -
03 Januari 2013 - 16:24
Marilyn:
Ik geniet weer van je schrijfkunst. Veel plezier en een dikke kus.