Che, mate?
Door: Saskia
Blijf op de hoogte en volg Saskia
05 Januari 2013 | Uruguay, Punta del Este
Punta del Este, wat kan ik zeggen. Grote huizen, enorme hotels, een haven vol dure botenen mooie mensen op het strand. Het is zien en gezien worden hier, en als je niet rijk bent, dan doe je gewoon alsof. Wel even wennen na de twee afgelopen steden waarbij vuilnisbakken als voedselbron dienen voor sommige mensen!
Samen met een mattie die voor een dagje met me was meegereisd zijn we het schiereilandje rond gelopen en hebben we onze ogen uitgekeken. Wat ik erg leuk vond om te zien was de rivier en de zee die bij elkaar kwamen. Ook zwommen er zeeleeuwen in de haven rond, grappig!
Na de lunch ging ik terug naar het hostel om in te checken. Daar kwam ik er achter dt ik me echt (wederom) niet goed had ingesmeerd en ik echt knalrood was haha! Maar een uit de zon blijven dus. Ondertussen hadden we Argentijnse en uruguayaanse vrienden gemaakt waarmee we nog even de zonsondergang gingen kijken. Daarbij werd natuurlijk mate gedronken, echt gezellig! Door de mate ben ik ook eigenlijk in gesprek met ze geraakt en werd ik 'Che', vriend. Zo beginnen Argentijnen elke zin, het is net als: hé vriend.
We kookten wat en daarna was het tijd om richting de haven te gaan. Wat ik onderweg zag sloeg echt alles. 14, 15 jarige jongens en meisjes die enorm aan het zuipen zijn. D meisjes zien eruit als supermodellen en dragen echt enorm hoge hokken, bizar! In de haven dronken we fernet, een drankje uit Cordoba, Argentinië. Het echte clubben start hier pas om een uur of 3, ik was tegen die tijd zo moe dat ik lekker terug naar het hostel ging. Onderweg terug liepen de 14jarige supermodellen lallend met hun hakken in hun handen over straat. Komisch :)
Ik heb voor 3 nachten een hostel geboekt in La Paloma, kom maar op met die golven! Echt enorm veel zin in!
Ik duik weer even de hangmat in, onder het genot van een koude cerveza!
Hasta luego!
05 Januari 2013 - 21:23
Marilyn:
Lieve Saskia, op 1dag heel wat verschillende indrukken opgedaan. Geniet en goed insmeren hoor. Dikke kus xxxxxxx
05 Januari 2013 - 22:31
Aisha En Jojo:
is het leuk daar u heeft geluk hier is het koud maar het vriest niet hoor maar heel veel koude wind bleh heeft u ook al die dingen geproeft die u wou proefen haha :|]
06 Januari 2013 - 13:35
Helen:
Hoi saskia,
Allereerst gelukkig nieuwjaar en dat je veel plezier zal beleven met je reis.
Als ik je verslagen zo lees heb je een aardig druk schema zeg, niet vergeten om af en toe wat langer in je hangmat te blijven liggen, hahahaaa. Ik heb me meteen aangemeld zodat ik lekker op de hoogte blijf wat jij daar allemaal doet. Ik zie je snel weer liefs Helen -
07 Januari 2013 - 09:14
Groep 7b:
Hoi juf Saskia,
HGH???? De klas wil graag weten of je je droomprins al hebt gevonden???
We zijn vandaag maandag 7 januari weer begonnen met school en we missen je enorm. Wel heel leuk dat we jou berichten kunnen volgen op deze manier. We houden je in de gaten en lezen al je avonturen.
veel succes en tot hoors.
groeten van de leerlingen van groep 7b!!!!! -
08 Januari 2013 - 19:06
Nel:
Haay Saskia via Mirjam haar blog kwam ik bij jou terecht. Leuk om je belevenissen te lezen. Jullie zijn kanjers van meiden dat je in je eentje met een rugzakkie de wereld aan het verkennen zijn. Geniet van de geweldige tijd groetjes uit Weesp -
08 Februari 2013 - 17:30
Nazmien:
hallo juf ik mis u heel erg ik wil dat u treug komt want uw was echt lief ashaad mist u ook eigelijk de hele klas. denkt u ook aan ons hopeijk wel he. fijne reis nog groetjes nazmien